Göte borg me klassen

Jag och klassen åkte till Göteborg den 14 mars vi möttes upp klockan 08,30 och tåget lämnade Stockholm Central klockan 09,06. Vi hade enormt roligt i tåget jag satt med Berivan, Sanaz och Hessam. Vi sjöng dansade spelade kort och gjorde massa andra roliga saker. Vi kom fram ca 14.00 och tog spårvagnen till vandrarhemmet, det var första gången som jag åkte spårvagn så det var kul.


När vi kom fram till vandrar hemmet lämnade vi väskorna i de grupperna som vi sov tillsammans med. Jag, Sara och Paulina gick på Universeum vilket var ganska kul. Vi saknade aporna bara, vi hittade en apa och det var tyvärr när vi var i hissen på väg till vandrarhemmet.    


När vi då kom fram till vandrarhemmet gjorde vi i ordning oss för att gå på den mongoliska restaurangen. Vi alla satte oss tillsammans men tyvärr så fick Gzim inte plats så han fick sitta med de "stora tjejerna" enligt de tjejer som inte kom ifrån vår klass vilket var lite roligt. Jag tyckte då synd om Gzim så jag satte mig också bland de "stora tjejerna" vilket för mig var unga tjejer.


Efter maten gick jag Sanaz och Gzim omkring i Göteborg vi hade as roligt under tiden då vi väntade på att bion skulle börja.


Bion började klockan nio jag tyckte att det var en bra film, medan andra i klassen tyckte att filmen var dålig. Fast filmen var för lång och det är ingen bio film tyckte min kusin som hade sett den. Det är en film som man ska se på datorn eller på teven.


Efter bion åkte vi tillbaka till vandrarhemmet. Jag tyckte att tjejerna i mitt rum var lite tråkiga som gick och la sig direkt efter att vi gått hem så jag gick till killarnas rum med Sanaz och Berivan och såg på film vi såg Nattbuss 807 vilket var en B film det handlade om nazister, vi såg inte klart filmen för att killarna ville sova.


Så jag Salem, Berivan, Luk, och Hessam började prata med en kille som kom ifrån Karlskronas universitet och skulle arbetade på turist mässan så genom honom räknade vi ut budgeten för resan och vi fick information om turistmässan utav honom. Killarna lämnade oss efter ett tag, då jag Salem och Berivan fortsatte snacka och innan vi gick och la oss hjälpte vi Jocke in till sitt rum han var stupfull så det var ganska roligt och snällt utav oss att hjälpa han tycker jag.


Dag två

Var vi på turistmässan jag vandrade omkring där för den större delen ensam vilket jag tyckte var skönt för att då kunde jag ta den tiden jag behövde för att se saker som bara jag ville se. Jag mötte Sanaz och Berivan och vi gick upp till det första seminariet men vi kom för sent för att vi inte hittade dit. Men det första seminariet jag gick på var att arbeta inom hotell branschen. Det var en mycket dålig talare om jag ska vara ärlig han hummade och la in små stönande emellan varje mening så jag fick inte in någon information ifrån det första seminariet.  


Efter det andra seminariet gick jag vidare ensam och gjorde en vacker ansiktsmålning utav Lisebergs kanin vilket de andra i klassen inte uppskattade utom Sara.


Det andra seminariet som jag gick på var att resa schyst vilket jag tyckte var ett jätte bra seminarium talarna var tydlig och jag tog in informationen. Man får sig en tankeställare när man hör om hur de som jobbar på hotellen bor och vilken lön de får och hur turister utnyttjar människor och speciellt barn. Det som jag var mest intresserad utav var att turister kom till olika länder för att köpa sex utav barn. Det är något som absolut inte är okej, de tog ett exempel på två män som hade åkt med sina familjer till Afrika för att ha semester och då hade männen hittat två barn som de gick iväg med och hade blivit tagna på foto vilket var mycket vidrigt. Bara tanken att ha sex med en person som är 11 är fel och att hans familj väntade på honom i hotellrummet. Jag förstår ibland inte hur människor tänker.



Men det som var bra med Göteborg var att klassen kom varandra mycket närmare och det sista seminariet var absolut den bästa föreläsning som jag gått på.
image4

Måste bara lägga in denna hemska bild som de tog på mig i turmässan ;d


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0